Результати нового дослідження порадують усіх ласунів, які обожнюють шоколад. Учені встановили, чому цей продукт такий корисний для здоров’я. Попередні дослідження показали, що щоденне споживання темного шоколаду допомагає підтримувати в нормі кров’яний тиск і корисне для серця. Тепер вчені з’ясували, чому це відбувається. Дослідник Марія Мур з університету Луїзіани сказала: “Ми виявили, що існує два види мікробів у кишечнику – “хороші” і “погані”. Такі хороші мікроорганізми, як біфідобактерії і молочнокислі бактерії, “люблять” гіркий шоколад. Коли людина споживає його, їх кількість зростає. Переробляючи шоколад, ці бактерії виробляють органічні сполуки, що є протизапальним засобом”. Як зазначає Мур, ці протизапальні сполуки, потрапляючи в кров, допомагають серцю й артеріям протистояти пошкодженням. Команда випробувала три типи порошку какао – основного інгредієнта. Їх помістили в штучний шлунково-кишковий тракт, що складається з кількох модифікованих пробірок. Какао містить так звані антиоксидантні поліфенольні сполуки –  катехін і епікатехін, а також невелику кількість харчових волокон. Обидва компоненти погано перетравлюються і всмоктуються, але легко піддаються впливу корисних бактерій у товстій кишці. Темний шоколад відрізняється вищим вмістом какао, суттєво збільшуючи його позитивний вплив на організм. “Результати нашого дослідження свідчать про те , що в процесі ферментації какао великі поліфенольні полімери метаболізуються в більш дрібні молекули, що легше засвоюються”, – сказав доктор Джон Фінлі, який очолював команду з Луїзіани. Поєднання темного шоколаду з фруктами, наприклад, гранатом, також може посилити позитивний вплив. За матеріалами  limon.postimees.ee

Від Педагогічна Преса

Керівник порталу