При захворюваннях шлунково-кишкового тракту особливу увагу слід звернути на режим харчування дитини. Лікарі рекомендують не навантажувати шлунок надто великим  об’ємом їжі та не робити великих перерв між їжею. Також одна з основних рекомендацій – берегти слизову. Тобто вся їжа повинна бути термічно обробленою (але не смаженою), не гарячою і не дуже охолодженою, а головне, натуральною (не містити різні барвники, ароматизатори, нітрати, консерванти тощо).  Список дозволених продуктів: підсушений хліб із борошна вищого або першого помолу; супи на овочевому відварі, парова  риба, птиця і м’ясо кролика, печінковий паштет; молочні каші, крупи – гречана, пшоняна, пшенична, ячна; некислий кефір, свіжий протертий сир і сметана; відварні та парові морква, картопля, буряк, ранні гарбуз, кабачки; яйця; неміцний чай, какао, фруктові соки, відвар шипшини. Заборонені продукти При проблемах із ШКТ не можна давати в раціон продукти, що збуджують сильну секрецію. Ось їх список: жирні сорти м’яса і риби; прянощі, спеції, кетчуп, майонез; міцний чай, алкоголь, копченості, ковбаси, консерви, гострі страви; грубу клітковину, що  подразнює стінки шлунка (ріпа, редис, квасоля і горох, спаржа); недозрілі овочі та фрукти, хліб із борошна грубого помолу) ; вермішель, вареники.

Від Педагогічна Преса

Керівник порталу