Фаст-фуд руйнує мозок  - 00151Учені з Нью-Йоркського психіатричного інституту встановили взаємозв’язок: з’їв гамбургер – нашкодив своєму мозку. Дослідники виявили, що багатий цукром і насичений жирами раціон призводить до пошкодження структури мозку, і визначили, які саме патології нервової системи викликає їжа з ресторанів швидкого харчування. З’ясувалося, що ситні сандвічі та картопля фрі руйнують нервові тканини і запускають запальні процеси.

Дослідження було проведене з використанням магнітно-резонансної томографії (МРТ). Учені сканували головний мозок у людей нормальної статури і у тих, хто страждає від ожиріння в результаті неправильного харчування. Зрештою томографія показала певні порушення в огрядних пацієнтів.

Зокрема, в них спостерігалася підвищена концентрація білка фібриногену, що свідчило про негативні процеси в нервовій системі, оскільки вміст фібриногену підвищується за виникнення гострих запальних захворювань і відмирання тканин. Крім того, був зафіксований надлишок води в мигдалеподібному тілі (ділянка мозку, що має форму мигдалини та розташована всередині скроневої частки), а це свідчить про  пошкодження нервових тканин.

До речі, передбачається, що ненормальне функціонування “мигдалини” пов’язане з такими станами, як неспокій, аутизм, депресії, посттравматичний шок і фобії .

Також американські вчені зафіксували скорочення мозку в тих, хто зловживає фастфудом. Зокрема з’ясувалося, що в таких людей відбулося зменшення орбітофронтальної кори. На думку психіатрів, зміни відбуваються в тих ділянках мозку, що відповідають не тільки за апетит, а й за ухвалення рішення загалом. Людина стає більш схильною до скоєння небезпечних вчинків і навіть втрати самоконтролю.

За матеріалами: Сегодня

Від Педагогічна Преса

Керівник порталу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *