Учням молодшої та середньої школи обов’язково необхідно снідати вдруге в школі. Для цього батькам слід зібрати їм із собою правильний сніданок. Про це розповіла кандидат медичних наук, лікар-дієтолог Олександра Кириленко. «Це можуть бути яблука, морква, сухофрукти, нежирний сир, горіхи, цільнозернові печиво або хлібці, домашній мармелад. Обов’язково покладіть це дітям із собою», – порадила Кириленко. На її думку, особливо корисно та смачно буде, якщо збити висівки з яблуками, сухофруктами, горіхами, сиром і яйцями та запекти. Або ж обійтися без сиру і зробити відповідне печиво. Ще одним варіантом улюблених ласощів для дітей може стати желатиновий торт. «Подрібніть ягоди і фрукти, збийте з желатином, остудіть, а потім залийте отриманою сумішшю цільнозернові хлібці. Поставте в холодильник. Діти не відірвуться», – пообіцяла дієтолог. За словами кандидата медичних наук, такі варіанти значно корисніші за здобну випічку, що може призвести до проблем із підшлунковою залозою вже в юному віці. При цьому вона додала, що на основі желатину можна робити і домашній мармелад. За матеріалами сайту deti.mail.ru

Від Педагогічна Преса

Керівник порталу