Жменька мигдалю може слугувати ідеальним перекусом, який, крім того, захистить від багатьох хвороб. Горіхи, що мають високий вміст білка і багаті на поживні речовини, допомагають придушити апетит, додають тонусу та зберігають здоровим серце. Згідно із даними дослідження, представленими Американським товариством із харчування у Сан-Дієго, мигдаль має високий вміст мононасичених жирів та вітаміну Е, який, у свою чергу, захищає від шкідливого ультрафіолетового випромінювання й хвороби Альцгеймера, пише The Daily Mail. Для тих, хто схильний до розвитку діабету, вживання денної норми горіхів допоможе регулювати рівень глюкози у крові. Мигдаль також містить мінерали, серед яких марганець, що допомагає формувати тілу міцні кістки, а також магній, що має важливе значення для органів, м’язів і нервової системи, а також контролює рівень глюкози в крові та унормовує кров’яний тиск. А шкірка горіха має “колекцію” флаваноїдів, які діють як антиоксиданти і підсилюють ефект вітаміну Е, що може бути корисним, оскільки ми старіємо. За словами доктора Карена Лапслі, головного наукового співробітника дослідження в Каліфорнії, нове дослідження має вирішальне значення для практичного застосування горіхів. Результати досліджень свідчать, що мигдаль може давати відчуття ситості, знижує апетит і може сприяти здоровому збільшенню ваги під час вагітності. За матеріалами сайту kolomyya.org

Від Педагогічна Преса

Керівник порталу