Щоб перевірити, чи впливає колір продуктів на здоров’я людини, був проведений спеціальний експеримент. У рамках цього експерименту зголоднілих чоловіків і жінок посадили за стіл, на якому знаходились незвичні для цих людей продукти. Науковці цілеспрямовано змінили колір їжі. Наприклад, молоко було фіолетовим, м’ясо – сірим, а горошок – червоним. У результаті експерименту більшість учасників відмовились від цієї їжі, хоча й знали, що якість цих продуктів хороша.Науковці переконують, що їжа червоного кольору покращує життєвий тонус і заряджає енергією. Жовтий покращує ефективність розумової діяльності. Синій знімає втому та підвищує стресостійкість.Оранжевий колір здатен покращити апетит і підіймає настрій. Зелений також володіє здатністю позитивно впливати на серцево-судинну систему. За матеріалами zdorovia.com.ua

Від Педагогічна Преса

Керівник порталу