Дієта з недостатнім вмістом жирів небезпечна для мозку – вона загрожує зниженням когнітивних здібностей. Про це говорять підсумки дослідження, проведеного в університеті Тафтса. У своєму дослідженні вчені під керівництвом Теммі Скота оцінили роль довголанцюжкових поліненасичених жирних кислот в роботі мозку. У рамках експерименту учасники проходили серію тестів на пам’ять, увагу, навички планування і організації. Рівень вживання альфа- ліноленової, ейкозапентаєнової, а також докозагексановой кислот відстежували за допомогою анкети, що віддзеркалює харчування учасників. Аналіз результатів продемонстрував, що недостатнє споживання жирів веде до погіршення когнітивних функцій протягом всього двох років. Хорошим джерелом ПНЖК є жирна риба ( лосось, форель, тунець). За матеріалами www.likar.info

Від Педагогічна Преса

Керівник порталу