Відтепер поєднати приємне з корисним реально. Адже згідно з останніми науковими дослідженнями, вживання невеликої кількості чорного шоколаду не лише підіймає настрій, а й позитивно впливає на серце і тиск. Це відбувається завдяки унікальному явищу, в рамках котрого шлунок перетворює шоколад на лікувальну речовину. Фахівець з університету штату Луїзіана Марія Мур стверджує, що в основі вищеописаного процесу лежить взаємодія шоколаду з мікрофлорою травної системи: корисні мікроорганізми, наприклад, молочнокислі та біфідобактерії, реагують на споживання шоколаду активним ростом і в процесі життєдіяльності переробляють шоколад, виділяючи антисептик. Ці органічні сполуки всотуються у кров і, мандруючи організмом, лікують судини, зміцнюють їх стінки та серцевий м’яз. Підтверджує висновки дослідниці професор того ж університету Джон Фінлі. Експерименти з вживанням порошку какао – основного інгредієнта чорного шоколаду, – показали: харчові волокна та поліфеноли, що входять до складу продукту, не перетравлюються та не абсорбуються, але мають позитивний вплив на мікрофлору товстої кишки. У процесі ферментації молекули цих речовини розщеплюються на більш дрібні, завдяки чому сполуки легше засвоюються, поліпшують стан серцево-судинної системи та слугують запобіжним засобом проти інсульту. Експерт також зазначає, що вживання чорного шоколаду з іншими пробіотиками (наприклад, йогуртом) і червоними продуктами харчування значно підсилює його антисептичний ефект. За матеріалами: Цікавості

Від Педагогічна Преса

Керівник порталу