Щоб стати заслуженим шеф-кухарем, декому потрібні роки досвіду, але не 16-річному жителю Шотландії Ендрю Даффу. Попри свій юний вік, підліток миттєво злетів кар’єрними сходами і став наймолодшим у Шотландії кухонним шефом. На посаду шеф-кухаря підлітка взяли в один зі гастропабів Единбурга, після того, як його порекомендував батько, а до цього юнак працював у барі. Кулінарний вундеркінд нині мріє відкрити власний ресторан, а також прагне стати лауреатом престижної кулінарної нагороди «Michelin star». Бути на кухні Ендрю любив з дитинства, а першу свою страву приготував у 12 років, це були спагетті по-болонськи. Однак серйозно хлопець задумався про кулінарію після того, як побував з батьками в ресторані Джемі Олівера. Батько Ендрю умовив власників бару взяти сина на вакантне місце шеф-кухаря, і вони погодилися, про що жодного разу не пошкодували. Тепер юнак вранці навчається на курсах професійних кулінарів в «Edinburgh College», а в барі працює з 15.00 до 21.00. Коронною стравою Ендрю є «курча каррі», воно дуже сподобалася господарю закладу, і він додав його до основного меню. До Ендрю Даффа у Великобританії наймолодшим шеф-кухарем вважався валлієць Люк Томас, який отримав цю посаду у 18 років. За матеріалами: АН

Від Педагогічна Преса

Керівник порталу