Студентка Алчевського професійного торгово-кулінарного ліцею Любов Бурлаченко увійшла до десятки кращих кухарів, визначених на Всеукраїнському конкурсі з професії кухар серед учнів професійних закладів. У конкурсі, що нещодавно відбувся в Рівненському вищому професійному училищі ресторанного сервісу і торгівлі, Люба представляла Луганську область. Програма заходу передбачала теоретичні та практичні завдання. Теоретична частина містила 60 тестових питань із предметів професійно-теоретичної підготовки. Практичне завдання: приготувати салат з овочів і курячого філе та котлету «Марічка» (свинина з чорносливом) зі складним гарніром. У технологію приготування і оформлення страв Люба Бурлаченко внесла багато творчих ідей. Декорувала салат фігурно нарізаними овочами та смаженим курячим філе в кунжуті. До біфштексу «Марічка» студентка приготувала гарнір з овочевих чіпсів у вигляді квітки, доповнений декоративними елементами з запеченого гарбуза. За підсумками теоретичного і практичного турів Люба посіла дев’яте місце і була нагороджена дипломом, а також пам’ятним подарунком. Усього в конкурсі взяли участь представники 23 навчальних закладів України. За матеріалами: Неделя+

Від Педагогічна Преса

Керівник порталу