На смакові вподобання людини впливають гени, - вчені - nhghnfhjmhjНа смакове сприйняття деяких продуктів харчування впливає генетика людини. Такого висновку дійшли італійські вчені, повідомляє УНН із посиланням на іноземні ЗМІ.

Учені провели повногеномний аналіз за участі 2 тис. 300 жителів Італії та 1 тис. 755 жителів держав Центральної Азії та Європи.

Стало відомо, що 17 незалежних генів впливають на смакове сприйняття таких продуктів, як бекон, артишок, кава, шоколад, цикорій, йогурт, сир, хліб із маслом, морозиво, апельсиновий сік, біле вино, гриби.

При цьому автори роботи відзначили, що жоден із цих генів не пов’язаний із нюховими або смаковими рецепторами.

Дослідники сподіваються, що результати роботи допоможуть медикам оптимізувати схеми терапії таких хронічних захворювань, як ожиріння, в яких значну увагу приділено фізіологічним особливостям пацієнта, а не його смаковим уподобанням.

Від Педагогічна Преса

Керівник порталу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *