Білий хліб, який раніше вважався найшкідливішим для здоров’я, насправді корисний. Про це свідчать результати недавнього дослідження, проведеного командою іспанських учених Університету Ов’єдо. Дослідники виявили, що білий хліб сприяє зростанню кількості “корисних” бактерій у кишечнику – зокрема, Lactobacillus, і є одним із найефективніших способів підтримки балансу мікрофлори. “Це важливо, оскільки якщо кількість певних – “хороших” – бактерій знижується, людина стає більш схильною до різних захворювань”, – зазначають вчені. Водночас дослідження, проведене вченими Університету Наварри в Іспанії трохи більше двох тижнів тому, показало, що три скибочки білого хліба на день збільшують імовірність надмірної ваги майже вдвічі. За матеріалами  ua.korrespondent.net

Від Педагогічна Преса

Керівник порталу